Trening javnog zagovaranja za mlade iz manjinskih zajednica

Treneri Centra modernih veština su nastavili saradnju sa Novosadskom novinarskom školom i učestvovali na veoma interesantnom projektu “Minority Integration Network”  čiji cilj je povezivanje i osnaživanje mladih iz Srbije i Hrvatske. U okviru ovog projekta mladi pripadnici/ce srpske manjine iz Hrvatske, članovi/ice Srpskog nacionalnog vijeća, i mladi pripadnici/ce hrvatske nacionalne zajednice u Srbiji rade na zajedničkim i pojedinačnim projektima javnog zagovaranja. Ovaj projekat je podržan od strane naših zajedničkih partnera Balkanskog fonda za demokratiju.

djajic1

Tokom dva radna dana, naš Miloš Đajić je sa učesnicima i učesnicama projekta prošao  sve elemente jedne kampanje javnog zagovaranja. Kroz predavanja, radionice i simulacije učesnici i učesnice su imali priliku da unapred svoja znanja i veštine iz osnova javnog zagovaranja, demistifikacije i preoblikovanja moći u društvu, kreiranja strategija, trougao analize, kreiranja komunikacijske poruke, zakazivanja i upravljanja sastancima kao i kreiranja baze podrške.  Sve ovo su radili na konkretnim projektima koje će u skorijoj budućnosti sprovoditi.

djajic2

Evaluacija je pokazala zadovoljsto učesnika/ca seminara.  Komentari  sadržaja seminara su bili pozitivni. Rekli su da ih davno nije neko ovako zainteresovao za rad i  pohvalili trenerovu procenu trenutka da je vreme da se grupa razmrda. Kao stvari koje su im se najviše dopale, naveli su radionice i “role play” igre.

Pohvala Novosadskoj novinarskoj školi i Srpskom nacionalnom vijeću na odlično osmišljenom projektu koji sigurno može doprineti pomirenju u regionu.

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *